Hlavní obsah
Článek

Programové hlasatelky sice z programu České televize zmizely, ale diváci na ně přesto nezapomínají. Vůbec první programová hlasatelka Československé televize u nás se navíc po delší době objevila na veřejnosti.

Jarmila Šusterová Horčičková, které je dnes už třiaosmdesát let, nastoupila coby hlasatelka do televize v roce 1956. Teď svůj životní příběh sepsala společně s dlouholetým televizním pracovníkem Danielem Růžičkou v knize vzpomínek Každý den jsem měla premiéru - Příběh první televizní hlasatelky. Knihu pak společně s herečkou a kamarádkou Aťkou Janouškovou slavnostně pokřtila.

„V televizi jsem byla od jejího vzniku. Mám průkaz s číslem 49. Začínala jsem v dětském vysílání a stálou programovou hlasatelkou jsem byla od roku 1956 do února 1971. Pak jsem už na obrazovku nesměla. Ale nebudu tu vyprávět všechno. Víc je toho v knížce,“ prozradila sympatická dáma.

A proč si jako kmotru vybrala zrovna nejmenší českou herečku Aťku Janouškovou? „Jsme kamarádky už plných sedmdesát let, tak kdopak jiný by se měl zhostit téhle role, než právě ona,“ uzavřela s úsměvem Jarmila Šusterová-Horčičková, která i po osmdesátce hýří vitalitou.

Reklama

Další články

Načítám