Hlavní obsah
Článek

Nejmenší česká herečka, dabérka a také zpěvačka Aťka Janoušková, která propůjčila svůj hlas legendární včelce Máje, oslaví v březnu už 85. narozeniny.

Nikdo by ovšem tenhle věk čiperné a usměvavé dámě, která ztvárnila řadu rolí v divadle i filmu, nehádal. „Netvrďte, že mi bude tolik, asi omyl v matrice,“ smála se Aťka, která se na veřejnosti objevila v roli kmotry knížky Každý den jsem měla premiéru. Tu napsal dlouholetý televizní pracovník Daniel Růžička spolu s vůbec první televizní programovou hlasatelkou u nás Jarmilou Šusterovou-Horčičkovou.

Aťka si z pokročilého věku vůbec nic nedělá. „To pravé veselí si nechávám až na devadesátiny. A až mi bude sto? Tak to je daleko a ještě se uvidí, času je dost,“ smála se.

Jak prozradila, už si jen užívá a odpočívá. Chodí do divadel, nevynechá občas kino, ale hlavně je doma, občas mrkne na televizi a hlavně hodně čte. A jednou měsíčně si zajde s přáteli na kafíčko. „A také ráda jím. Nejsem vegetarián, ani se necpu jen samými zdravými pokrmy, chutná mi maso! Samozřejmě všeho s mírou, ale dobré jídlo mi dodává i dobrou náladu. A o tu jde především,“ dodala sympatická herečka.

Reklama

Další články

Načítám