Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modeling si žádá neokoukané tváře a jednou takovou je bezpochyby i Shaun Ross. Třiadvacetiletý mladík pocházející z newyorského Bronxu si v dětství kvůli své odlišnosti ve škole prošel těžkou šikanou, ale dnes platí za prvního afroamerického albína v tomto průmyslu a patří mezi absolutní špičku v oboru.

Kromě práce pro vyhlášené módní domy jako Givenchy či Alexander McQueen se objevil například v magazínech Vogue, GQ a Another Man, ale nejlépe si jej lze vybavit z několika videoklipů (E.T. od Katy Perry, Pretty Hurts nebo Party od Beyoncé). Ross je rovněž tváří automobilky Ford se sloganem ‚Buď unikátní‘. V dětství a během dospívání si však Shaun od vrstevníků vysloužil přezdívku Pudr. Pro modeling jej objevili v šestnácti letech na internetu.

Podobně kontroverzní reakce zpočátku kariéry vzbudila i modelka Winnie Harlow, které se kvůli jejímu kožnímu onemocnění vitiligo přezdívá dvoubarevná.

Související témata:
Albín

Reklama

Další články

Načítám