Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Musela se odhodlat k jednomu z nejtěžších životních rozhodnutí. Partner Dominiky Gottové (41) už řadu let trpí vážným psychickým onemocněním. Až nyní ale nejstarší dcera Karla Gotta (†80) ztratila sílu bojovat s partnerovými démony a rozhodla se vztah s finským hudebníkem Timem Tolkkim (48) po třinácti letech ukončit.

„Má maniodeprese, které se ukázaly v pokročilém stadiu leckdy nebezpečné. Přinejmenším nesnesitelné pro společné soužití,“ přiznala deníku Blesk Dominika, která se před lety za svým partnerem odstěhovala do Finska. Nyní se rozhodla opustit nejen svého partnera, ale také svůj druhý domov a chystá se vrátit zpět do Čech.

„Po mém odchodu zůstaneme na každý pád přátelé, protože Timo mi nikdy vědomě neublížil. Pouze jeho nemoc je zákeřná a poslední léta se ještě zhoršila! Budu však vždy doufat, že lékaři najdou jednoho dne řešení,“ říká mistrova dcera. O rozpadu vztahu s duševně nemocným člověkem mluví velmi vyrovnaně, jistě to pro ni byla ale obrovská životní zkouška.

Gottová momentálně žije v městečku Jollas poblíž Helsinek. V asijské restauraci, kde pracovala, už podala výpověď a aktivně se připravuje na stěhování do Čech. Jednačtyřicetiletá Gottová, která je věrným otiskem svého otce, s největší pravděpodobností nebude žít u svého táty. Má prý jiné plány.

Související témata:
Helsinky
Finsko

Reklama

Další články

Načítám