Hlavní obsah
Článek

Pro její přátele i fanoušky to byl šok, když se 16. září 2011 na webu Super.cz dozvěděli, že jejich kamarádka a oblíbená herečka prohrála boj s rakovinou. Zuzana Dřízhalová (†36) totiž až do poslední chvíle utajila, že se už poněkolikáté snaží vyhrát válku s bohužel ve finále pro ni nevyléčitelnou nemocí. Představitelce Marcely Rubešové z Velmi křehkých vztahů, jež měla rakovinu lymfatických uzlin, tehdy selhaly životně důležité orgány. Ještě tři měsíce před tím hrála ale jako o život. Dnes si právě videem z té doby připomínáme její nedožité čtyřicátiny.

Eliška z novodobé Nemocnice na kraji města s nemocí bojovala natřikrát, potřetí bohužel byla ale rakovina silnější. Právě zkušenost z léčby stála za rozhodnutím založit občanské sdružení Lymfom Help, jež podporuje pacienty s onemocněním lymfatického systému a dodává jim potřebné informace. Nabádá je například, aby po svých doktorech při objevení jednoho z příznaků (noční pocení, hubnutí, slabost, únava, nechutenství, zvětšení uzlin, bolest kdekoliv) žádali odbornější vyšetření, než je pouhý odběr krve.

Po herečce, která třináct let žila se scénografem Hynkem Dřízhalem, zůstalo adoptované miminko, o něž se vdovec vzorně stará, nakonec mu s novou partnerkou pořídil i sourozence.

Reklama

Další články

Načítám