Hlavní obsah
Článek

Hollywood není jen místem, kde se rodí hvězdy, ale má také svou odvrácenou stranu. Herečka Dianne Wiest (66) by o tom mohla vyprávět.

Diváci, kteří sledují oscarový ceremoniál, se domnívají, že vítězové vzácných trofejí mají o budoucnost postaráno. Dianne Wiest se sice ocenění od Americké filmové akademie dočkala hned dvakrát, ale po šedesátce se její život příliš neliší od obyčejných vrstevníků. O stárnoucí dámu není navzdory jejím dřívějším úspěchům zájem a musí zvažovat každý svůj výdaj.

„Brzy budu muset opustit svůj apartmán,“ posteskla si Dianne, která se jako herečka dočkala nejvyšší pocty. V roce 1987 získala Oscara za vedlejší roli ve filmu Hana a její sestry. O osm let později svůj triumf zopakovala výkonem ve Výstřelech na Broadwayi.

Kromě dvou filmů Woodyho Allena, které jí zajistily herecké trofeje, má Dianne na kontě i divácky úspěšné snímky Střihoruký Edward či Ptačí klec. V pozdějším věku však výrazně klesly její honoráře, což se projevilo na nižším životním standardu známé herečky.

Reklama

Další články

Načítám