Hlavní obsah
Článek

Manželka populárního kuchaře Zdeňka Pohlreicha (67) Zdeňka (42) prožívá nejtěžší chvíle svého života. Jak Super.cz již informoval, bojuje s rakovinou. Nyní poskytla otevřený rozhovor, v němž mluví o vážnosti agresivní choroby, o tom, jak už dopředu prakticky sepsala závěť a o láskyplné péči jejího manžela!

Má rakovinu prsu, agresivní hormonální typ. „Mám to na několika místech a poměrně velké. Nic banálního. Uvidíme, co bude dál. V tuto chvíli a u této nemoci vám neřekne žádný doktor, jaká je vaše prognóza. Vím, že mám smrt na jazyku, ale chci strašně žít,“ svěřila se.

Původně se chtěla léčit pomocí bylinek, ale primářka mamocentra a manžel ji tak zpracovali, že nakonec začala podstoupovat chemoterapii. Za sebou má tři, dalších pět ji ještě čeká. Pak ozařování a operace, při níž doktoři vyjmou zhoubné buňky z těla. Léčba bude trvat minimálně rok.

Na chemoterapii její tělo nereaguje úplně dobře. „První týden je strašný. První tři dny je vám na umření. Další dva týdny jsou ale super,“ říká paní Zdeňka, která se stále nemůže smířit se ztrátou vlasů. Bere to jako potupu. Ale celkově nemoc vnímá jako výzvu, jak si uspořádat priority a hodnoty. Léčí prý i svou duši.

S manželem ji rakovina stmelila. „Když mám chemoterapii, bere si v práci volno, chodí tam se mnou a pečuje o mě. Jsem šťastná, že ho mám. A protože je potřeba myslet na to a mluvit o tom, co může nastat, Zdeňkovi jsem i sepsala, co s farmou – kdyby náhodou…“ uzavřela v Blesku žena Zdeňka Pohlreicha.

Reklama

Další články

Načítám