Hlavní obsah
Článek

Bývalý moderátor televizních zpráv na ČT, Nově a Primě Pavel Zuna se pochlubil mladším bráchou Janem, který jako by mu z oka vypadl.

Bratr známého moderátora je lékař a přední vědec v oblasti výzkumu dětských leukémií a Pavel Zuna si ho vybral jako kmotra své první knihy s názvem Slavné dny, která je inspirována stejnojmenným seriálem, jenž spolu s Andreou Maloveczkou a Martinem Krušinou připravoval pro internetovou televizi Stream.cz.

Kmotrovské úlohy se ujala také novinářka Adéla Klingohrová. „S výběrem kmotrů jsem to měl jasné. Hvězdy šoubyznysu tolik neznám, abych je pozval, takže jsem zvolil Adélu, která byla kmotrou mojí dcery, a bráchu. Ten byl pro změnu kmotrem mého syna. A jelikož s kmotrovstvím měli tedy zkušenosti, jsou zde ve stejné funkci,“ s úsměvem vysvětlil Zuna, jehož brácha byl i prvním kritikem jeho knížky.

Zunova kniha obsahuje 50 + 2 příběhy, které psaly historii. Publikace přibližuje řadu významných událostí moderních dějin, například Jak vzniklo Československo, Proč byla svržena atomová bomba, Jak došlo k výbuchu Černobylu a řadu dalších. Samozřejmě nechybí množství fotografií, map a nákresů.

Reklama

Další články

Načítám