Hlavní obsah
Článek

Blonďáček na fotce je oblíbený bavič, herec, zpěvák i spisovatel, který vyrůstal v rodině bez lásky a pochopení. Nejenže ho bil otec, ale zároveň byl svědkem násilností svého dědy, který mlátil babičku. Populárního komika, který se s útrapami vyrovnal a dnes žije spokojeným rodinným životem, diváci znají z pořadů Ivana Mládka, Možná přijde i kouzelník či Semaforu. Byl také členem slavného seskupení Mimtrio.

Hochem na fotce je komik Václav Upír Krejčí (59), který se narodil v Rakovníku do rodiny, v níž nepanovaly zrovna hezké vztahy. Rodiče se neustále hádali, což mimo jiné pramenilo z toho, že pocházeli z rozdílných společenských poměrů. Matka se coby krásná dcera bohatého otce vdala velmi mladá za chudého soustružníka. Manželství nebylo vůbec šťastné a hádky, kterým byl přítomen i Václav Upír Krejčí a jeho o čtyři roky mladší sestra, byly na denním pořádku. Netrvalo dlouho a došlo i na fyzické násilí. Není divu, že se nakonec rozvedli.

„Táta nás strašně mlátil, převážně tedy mě, bylo to řezání hlava nehlava, až takové, že jsem měl pocit, že mi něco zlomil nebo urazil hlavu. Vždycky to bylo tak, že to bylo buď vyprovokované mámou, že jsem něco provedl a táta konal, nebo byl ve stavu, kdy jsem měl pocit, že o sobě neví,“ svěřil se Václav Upír Krejčí v pořadu České televize 13. komnata.

Krejčí hledal útěchu především v herectví, jemuž se od dětství věnoval. Chodíval na filmy a grotesky, jezdíval hrát divadlo, ale ani to nebylo rodičům po chuti. Často byl seřezán a otec ho dokonce zamykal ve skříni, aby nemohl chodit do divadelního kroužku. Největší lásku našel u babičky z tátovy strany, s níž měl krásný vztah. Další trauma ale zažil u rodičů své matky.

„Nejezdil jsem tam rád, protože děda byl tyran, byl to takový, dneska už můžu říct gestapáček, měl knírka, nosil těžkou lopatku na uhlí a tím všechno bouchal a mlátil,“ vzpomínal Krejčí na dědu. To nejhorší ale mělo teprve přijít.

„Byl jsem svědkem toho, kdy se naštval na babičku tak, že ji párkrát praštil lopatkou, a pak se zjistilo, že je mrtvá, ale dědu nezavřeli, protože zjistili, že je blázen, a zavřeli ho do blázince,“ pokračoval v temné zpovědi, která poběží na televizních obrazovkách v pátek večer.

Je až s podivem, že Václava Upíra Krejčího dětství negativně neovlivnilo. Nepěkné rodinné zázemí si vynahradil tím, že založil vlastní rodinu. A v té panují hezké vztahy. S manželkou Zuzanou má dcery Klárku a Kristianu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám