Hlavní obsah
Článek

Půvabná mladá herečka Tereza Voříšková (34) se stala novou seriálovou hvězdou, ovšem na veřejnoprávní televizi, takže na nás nekouká z každého reklamního poutače. Momentálně hraje ve Znamení koně, minisérii Případ pro exorcistu a od února půjde další série Reportérka, v níž hraje hlavní roli.

"Opravdový seriál je jen Znamení koně, ty dva další jsou minisérie, které točili moji oblíbení filmoví režiséři Jan Hřebejk a Dan Svátek, kterým jsem to nemohla odmítnout. A v televizi je i vidět, že se to točí jako film, už podle kamery."

V Reportérce hraje začínající novinářku. "Hrozně mě to bavilo, vytvořili jsme určitý stupeň agrese a soustředili se na tu holku jako takovou. Je investigativní reportérka, což je něco na pomezí špionáže. Pro mě to je jako hrát si na indiány," míní Tereza.

Ostatně ve filmu tak trochu jako indiánka vypadá. Má spoustu tetování, piercingy a vlasy splétané do různých copánků. "Mně se tetování hodně líbí, už jako malou mne sestra pomalovávala a já bych byla nejradši pokreslená od hlavy až k patě. Mám ráda ten kult, líbí se mi staří potetovaní lidé i mladí potetovaní lidé. Bohužel to při mé profesi nejde. Nejsem Angelina Jolie, aby na zakrývání tetování trávily maskérky dvě hodiny práce," míní.

"Líbily se mi i ty vlasy. Nejradši bych šla třeba do fialových vlasů na krátko, ale to kvůli profesi taky nemůžu," pokračovala. Zato piercing jí k srdci nepřirostl. "To mě hrozně štvalo. Pan Bartoška si ze mne dělal při celém natáčení legraci, že mám beďary na nose i u pusy. To je pro mne traumatizující," vysvětlila.

V Reportérce se ale setkává i s různými formami násilí, hned v prvním díle ji šéf téměř znásilní v autě. "Mám vyhrocené scény ráda, vybijete se a domů přijdete úplně v pohodě. Přibylo mi sice pár modřin, protože takových scén tam mám několik, ale ty mi nevadí, jsem zvyklá," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám