Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Základní škola Barbly v londýnském Ladbroke Grove se ve středu dočkala vážené návštěvy. Slavnostního otevření nového umělecky zaměřeného studia se účastnila nejen vévodkyně z Cambridge (42), ale i britský umělec Grayson Perry, který musel v dětských hlavičkách způsobit menší zmatek.

Čtyřiapadesátiletý extravagantní držitel Turnerovy ceny z roku 2003 se podílel na vytvoření studia, které nese název The Art Room pro umělecky mimořádně nadané děti, které zde budou moci rozvíjet svůj talent už od raného věku.

Perry, jenž se i tentokrát představil jako své alter-ego Claire, se dostavil v krajkových šatech s širokou sukní, velkou mašlí pod krkem a v lodičkách. Britská média přitom s nadsázkou psala o tom, že se Perry může pyšnit stejně krásnýma nohama jako Kate, která zvolila o dost střídmější model.

Volné tmavě modré šaty s barevnými detaily a zlatými knoflíčky od značky Madderson London se daly do doby, než je princezna oblékla, pořídit za 16 tisíc korun, ale nyní jsou opět beznadějně vyprodané. Zkombinovala je s černými punčochami, lodičkami na vysokých podpatcích a jednoduchým psaníčkem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám