Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tentokrát neházel koblihami po kavárně, ale v záchvatu patrně nespravedlivého hněvu mlátil fotografa! Oldřich Vízner (76), herec, kterého diváci znají hlavně kvůli roli Saturnina, se rozběsnil v pasáži pražské Lucerny, kde zaútočil na muže s fotoaparátem. A přitom podle všeho naprosto nevinného!

„Byl jsem na narozeninovém koncertu Milana Drobného, a protože mě nepustili do zákulisí, čekal jsem v pasáži na celebrity, které jsem odchytával, vždy je poprosil o snímek, a pak zvěčnil. V jednu chvíli jsem si všiml, že na hlavní ulici proběhlo pár záblesků od fotoaparátu, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Pět minut nato přiběhl pan Vízner, kterého jsem nejprve ani nepoznal, a ptal se, kde je fotograf jedné redakce. Ten už tam ale nebyl, a tak začal komunikovat s fotografy, kteří právě na té ulici byli. Zuřil, byl čím dál tím nastartovanější, a tak jsem vytáhl fotoaparát a v rámci zpravodajské licence začal mačkat spoušť. Pak se na mě vrhl,“ řekl Super.cz napadený fotograf Jiří Schott. Z Víznera prý nebyl cítit alkohol, vypadal ale prý tak, jako by byl ve špatném psychickém rozpoložení.

Filmového Saturnina podle všeho rozčílilo to, že ho někdo z přítomných fotografů bleskl právě na ulici a začal z toho vinit právě Schotta, který se ale dušuje, že s tím nic nemá společného. Fotoaparát použil až ve chvíli, kdy to vypadalo, že bude sám svědkem napadení kolegy. A brání se, že tím nijak neporušil zákon.

Herec ho několikrát uhodil, rozbil mu brýle a může prý i za to, že má muž rozbitý ret a zničenou bundu. Incidentu přihlížela patrně ochranka Lucerny, která ale nijak nezasáhla. „Prosil jsem je, ať zavolají policii, nakonec jsem ji musel zavolat sám. Protože škoda nepřesáhla pět tisíc korun, brýle stály necelé čtyři tisíce, asi se to bude řešit jako přestupek,“ uzavřel Schott.

S hercem se nám nepodařilo spojit, k incidentu se ale jinde vyjádřil jen v tom smyslu, že focení považuje za zásah do soukromí. Údajně mu na intenzivním útoku vůči muži nepřipadá nic nepatřičného.

Případ ještě může mít dohru, pokud policie překvalifikuje přestupek na trestný čin výtržnictví. Problém by mohli mít i muži z ochranky, kteří jen nečinně přihlíželi Víznerovým agresivním výpadům.

Reklama

Další články

Načítám