Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) jen horko těžko zachránil své podnikání v oboru ostrahy objektů, a už bude možná muset hasit další požár! Podle svědectví, které Super.cz obdržel, by mohl techniku, kterou k hlídání především firem používá, přejmenovat na pult centrálního okrádání!

Případ loupežného přepadení ve zlatnictví v Říčanech, které je napojeno na alarm v Rychtářově firmě, rozhodně není jediným trestným činem, který se společností Josefa Rychtáře souvisí! Jeho bývalý nohsled ho nyní obviňuje hned z několika věcí: třeba z naprosto zoufalé profesionality, při které prý kašle na své povinnosti a také ho viní ze závažné trestné činnosti!

„V Říčanech má napojená snad všechna zlatnictví, ale nejen tam. Někdy na přelomu srpna a září přišel alarm ze zlatnictví v Kostelci. Poplachy byly asi dva, chlubil se mi s tím a říkal, že to mohla být myš, a tak jsme si v klidu místo výjezdu popíjeli kafe. Do půl hodiny však paní majitelka volala, že má obchod vykradený. Josef ji nakrmil tím, že mu žádný alarm nepřišel, že zloději poškodili telefonní linku. Škoda byla kolem sto tisíc korun, kvůli dovolené prodavačky měla nejdražší kousky pryč,“ tvrdí Lysý.

„Když v noci přišel poplach, Josef se na to kolikrát vykašlal a jel to zkontrolovat až ráno. Myslel si, že ví, u kterých objektů si to může dovolit, když v nich nikdo nebyl a podobně. Ale stalo se ve firmě u hřbitova, která půjčuje přívěsy za auta, že nad ránem přišel alarm z kanceláře. Jinde v areálu čidla vypadávaly, ale v kanceláři fungovaly bezvadně. Josef tam ale jel až kolem šesté ráno, protože v noci u sebe měl jednu ze svých hereček. Samozřejmě to bylo vykradené. Otázkou je, jestli to tam nevybral přímo Pepa,“ nebojí se vyslovit odvážné tvrzení Lysý s tím, že nechce prozrazovat podrobnosti, aby Rychtářovi neusnadnil zametání stop, kdyby se prý ale policie a pojišťovna začaly případy zabývat důsledně, údajně snadno prokáží minimálně jeho pochybení.

Po tomto incidentu se firma prý odpojila z pultu centrální ochrany Rychtářovy zabezpečovací firmy. A Lysý dodává ještě drsnější tezi. „Rychta tam byl několikrát poškodit plášťovou ochranu jako pomstu za to, že od něj odešli nejen s touto provozovnou. Přišel tím totiž o několik tisíc měsíčně,“ dodal.

Samotný Rychtář se k záležitosti odmítl vyjádřit.

„Podobné podezření (ohledně pachatele krádeže – pozn. red.) jsme také měli. A naposledy minulý týden nám někdo zalepil vteřinovým lepidlem všechny zámky,“ dozvěděli jsme se v dotyčné firmě.

Reklama

Další články

Načítám