Hlavní obsah
Článek

K nejočekávanějším titulům první poloviny letošního roku bude jistě patřit nová komedie Petra Nikolaeva Vybíjená podle bestselleru Michala Viewegha. A na Super.cz se již nyní můžete podívat na trailer, který film předznamenává. A už podle něj je jasné, že se máme na co těšit.

Pro režiséra znamená film návrat k jednomu z nejúspěšnějších domácích autorů - v hraném filmu Petr Nikolaev v roce 1997 debutoval divácky velmi úspěšnou adaptací literárního bestselleru Michala Viewegha Báječná léta pod psa.

„Už poprvé s Báječnými léty pod psa to byla vítaná příležitost se podívat na minulost s odstupem a humorem,“ vzpomíná režisér, který se v předchozích letech věnoval závažnějším žánrům – natočil divácky oceňované drama Lidice a thriller Příběh kmotra.

Román Vybíjená vydal jeden z nejčtenějších domácích autorů současnosti v roce 2004. Kniha i film jsou groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy.

V úloze tří kamarádů se objevuje úspěšné trio z kultovního televizního seriálu Partička – Michal Suchánek (58), Richard Genzer (57) a Ondřej Sokol (52), učitelem je Lukáš Vaculík (61). Hlavní ženskou roli ztvární modelky - v mládí Linda Bartošová a v dospělosti Simona Krainová (51), takže pánové budou mít čím potěšit své oko.

A co na to Michal Viewegh? „Jsem samozřejmě za tohle obsazení vděčný. Byl to nápad pana producenta Biermanna a já upřímně věřím, že po premiéře budeme moci k onomu nápadu přidat slovo geniální,“ říká spisovatel.

Tím, která další jeho knížka by si ještě zasloužila svůj film, si není Michal Viewegh jistý. „Filmů bylo, myslím, už docela dost. Na Vybíjenou se těším, ale někdy si sebekriticky říkám, že úplně všechny mé knihy by se snad ani na plátno převádět nemusely, některé si to možná nezaslouží. I když zrovna ta úplně nejnovější, ještě nevydaná, by se mi na plátně líbila… Je to příběh atraktivní sexy ženy, která umí číst myšlenky druhých," míní.

Reklama

Další články

Načítám