Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pokud je Lucie Borhyová (45) přející člověk (a my pevně věříme, že je), tuhle informaci přejde s úsměvem, přestože se jí bezprostředně dotýká. Zatímco ona na Nově na postu nejpopulárnější moderátorky republiky bere měsíčně dle zdrojů kolem padesáti až šedesáti tisíc korun hrubého, její předchůdkyně ze začátku éry Novy si vydělávala mnohem víc!

Eva Jurinová působila v televizi Nova mezi lety 1994 a 1999 a svým vlídným hlasem přitahovala k televizním obrazovkám půlku národa. Teď je čerstvě starostkou středočeské obce Sadská, kde má podle veřejných zdrojů padesát tisíc korun hrubého. Mnohem víc ale vydělávala kdysi v televizi. „Tam byl plat až čtyřikrát vyšší. Měli jsme nějaký základ a dle ekonomické situace jsme pak dostávali odměny. Tehdejší zaměstnanci brali vyšší platy, než je tomu dnes,“ prozradila Super.cz Eva.

Což je ale s podivem, neboť většina národa má po dvaceti letech práce spíš násobky platu než jejich zlomek. Na druhou stranu Nova tehdy potřebovala přetáhnout novináře z jiných médií a musela je nalákat na vyšší peníze. Dnes se razí heslo, že post v této televizi je prestižní a výplaty tu opravdu nepatří k nejzávratnějším. Je však také pravda, že lidé jako Borhyová si mohou slušně přivydělávat vedlejšáky.

A jak se Evě Jurinové jako starostce daří? „Stále se rozkoukávám, snažím se pochopit všechny taje státní správy. A řeším jeden palčivý problém. Pro obyvatele Sadské je hlavní prioritou bezpečnost, takže mým úkolem je nyní motivovat, rozšířit a zprofesionalizovat městskou policii,“ dodala bývalá populární moderátorka, která se kvůli obecním volbám v dobrém rozešla se stranou, kterou předtím reprezentovala, dál jí ale zpovzdálí drží palce.

Reklama

Další články

Načítám