Hlavní obsah
Článek

Poběží se, nebo se závod kvůli nedostatku sněhu zruší? Tak tuto otázku si před startem letošní Jizerské padesátky pokládali nejen profesionální a amatérští závodníci, ale taky missky Lucie Křížková (39) a Veronika Procházková (37).

Křehké modelky se nakonec dočkaly, a dostaly tak příležitost absolvovat štafetový závod. I když jsou obě sportovkyněmi tělem i duší, jejich první věty v cíli vypovídaly o lehkém podcenění přípravy. „Byla jsem připravená především na klasický styl. Bohužel i díky počasí se muselo hned od prvního stoupání jen bruslit a na to je potřeba mít pořádnou sílu v rukách,“ uvedla Veronika Procházková, která na běžkách naposledy stála před čtyřmi roky.

Lucie Křížková už teď plánuje další start. „Já na běžkách byla naposledy před dvanácti lety. A musím říct, že sice jsem vyřízená, ale myslím, že bych si to mohla v dalších ročnících zopakovat. I když doufám, že to nebude hned ten příští, to bych byla nejradši těhotná, ale jubilejní 50. ročník bude pro mě další meta,“ smála se modelka. Přestože dal modelkám závod zabrat, tak v cíli vypadaly výborně.

Celkově se do Bedřichova sjelo více než šest a půl tisíce profesionálních sportovců a amatérských nadšenců, kteří si dosyta užili jedinečnou atmosféru tohoto tradičního závodu.

Reklama

Další články

Načítám