Hlavní obsah
Článek

V Čechách si budeme muset na Ples v opeře ještě víc než měsíc počkat, Slováci už ale plesovou sezónu otevřeli obrovským bálem ve Slovenském národním divadle.

Největší akce plesové sezóny se letos nesla v duchu baroka. Podle toho také některé dámy volily své outfity.

Jubilejní patnáctý ročník si nenechala ujít například Sisa Lelkes Sklovska (58). Ta vkráčela do prostor okázale vyzdobeného divadla v šedivé róbě. Milovnice všeho blyštivého překvapila tím, že oblékla na své poměry relativně střídmý model zdobený korálky.

Dlužno dodat, že ve stínu okázale oblečené političky Tatiany Rosové by vypadala jako šedá myška i Lady Gaga. Rosová oblékla model z dílny provokatéra Robera Vrzaly, slovenský návrhář chtěl v těchto šatech naplno uplatnit letošní téma plesu. „Přiklonil jsem se k výpravnějšímu střihu šatů, jak to bylo zvykem v tomto historickém období,“ komentuje Vrzala šaty ušité ze saténu s originálním potiskem vyrobeným speciálně pro tuto příležitost. Modelu dominovala dekorace v živůtku tvořená barevným peřím a šperky od umělkyně Aleny Řehákové.

Vrzala participoval také na vzniku šatů partnerky známého slovenského boháče Borise Kollára, které primárně šila dvorní návrhářka Andrey Verešové Jana Pištějová. Kráska Andrea Heringová tak byla v modelu s krasohledovým potiskem majitelkou hned druhých nejvýraznějších šatů večera.

Krásná reportérka Fashion TV Soňa Skoncová se inspirovala stylem Kim Kardashian a nechala si od již zmíněné známé slovenské návrhářky Jany Pištějové vytvořit model ve stylu oblečená - neoblečená. Transparentní materiál šatů s aranžovanou krajkou neumožňoval modelce obléknout si podprsenku, kráska zato zvolila výrazné babičkovské bombarďáčky.

Oproti těmto okázalým modelům se na nejvýznamnější akci slovenské plesové sezóny objevoval také umírněný minimalismus. Například dvorní fotografka Dary Rolins (51) Petra Ficová, která dlouhodobě žije v Čechách, sáhla po sněhově bílých puristicky čistých šatech mladého talentovaného návrháře Michaela Kováčika.

Na detaily zmíněných modelů a přehled toho nejzajímavějšího, co Slováci na Plese v opeře předvedli, se podívejte v naší galerii. A nezapomeňte hlasovat.

Která z dam je podle vás královnou slovenského Plesu v opeře.
Sisa Lelkes Sklovska
3,7 %
Petra Ficová
12,5 %
Soňa Skoncová
26,7 %
Gabriela Drobová
1,2 %
Iveta Malachovská
0,8 %
Andrea Heringová
7,3 %
Tatiana Rosová
0,9 %
Beáta Danglová
43,9 %
Alena Heribanová
3 %
Celkem hlasovalo 32304 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám