Hlavní obsah
Článek

Chystá se další filmový festival Febiofest a organizátoři začínají odtajňovat známé tváře, jež se ho zúčastní. A tou nejznámější ze všech je prozatím hvězda legendárního filmu Vertigo režiséra Alfreda Hitchcocka Kim Novak. Vloni oslavila jednaosmdesáté narozeniny, ale prý je pořád v dobré kondici.

Budoucí filmová hvězda, která okouzlovala muže blonďatou hřívou a dlouhýma nohama, se narodila v Chicagu v rodině s českými kořeny, jak ostatně napovídá její příjmení. K herectví se dostala díky modelingu a zahrála si s takovými hvězdami, jakými byli Frank Sinatra a Rita Hayworth. V roce 1995 byla zahrnuta do stovky nejkrásnějších hereček filmové historie. Když odešla ze světa šoubyznysu, v Oregonu se věnovala chovu koní.

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest se bude konat od 19. do 27. března. Febiofest každoročně nabízí ty nejlepší filmy z prestižních festivalů celého světa – oceněné snímky z Berlína, Cannes, Benátek, Toronta, San Sebastianu a dalších „áčkových“ festivalů včetně několika filmů nominovaných na Oscara.

Festival představuje první tři filmy z programu, které budou v Česku uvedeny poprvé, a to v distribučních předpremiérách. Jde o snímek režiséra a scenáristy Mika Leigha s názvem Mr. Turner o životě britského malíře Josepha Mallorda Williama Turnera s Timothym Spallem v hlavní roli, který za ni převzal v Rize evropského Oscara pro nejlepšího herce a stejnou cenou byl za tuto roli oceněn i na festivalu v Cannes. Dalším filmem z programu je drama Hon na lišku režiséra Bennetta Millera. Diváci budou moci vidět také snímek Samba režisérů Oliviera Nakache a Erica Toledana se známou Charlotte Gainsbourgovou v jedné z hlavních rolí.

Reklama

Další články

Načítám