Hlavní obsah
Článek

Herečka Bára Štěpánová neplatila zdravotní pojištění a byla na ni uvalena exekuce kvůli částce 26 tisíc korun. To by ještě nebyla taková katastrofa, Bára je jistě připravená částku uhradit a zbavit se tak dluhu. Bohužel, jak se ukázalo, další exekuce musí řešit její manžel Mirek Barabáš. A jde už o hodně vyšší částku.

Ten čelí hned dvěma exekucím. První byla vypsána loni v září na částku 90 tisíc korun, druhá v listopadu na 94 406 korun.

„Dle katastru nemovitostí jsou proti konkrétnímu dlužníkovi vedeny dvě exekuce, které soud zahájil poměrně nedávno. Celková dlužná částka činí na jistinách, to znamená bez úroků a nákladů, více než 180 tisíc korun,“ sdělila Super.cz mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová. Barabáš dluží například stavební spořitelně.

Celková suma se nakonec může vyšplhat klidně i na dvojnásobek.

Na vile v Zákolanech, která je psaná na Barabáše, vázne několik smluvních zástavních práv, ve prospěch věřitelů (patrně i Báry Štěpánové) již bylo zřízeno exekutorské zástavní právo a jejich pohledávky byly zajištěny i vydáním příkazu k prodeji.

„Aktuálně však o realizaci vydaných příkazů v zásadě uvažovat nelze – mají totiž zejména zajišťovací charakter, jistí pořadí pohledávek konkrétních věřitelů,“ zdůrazňuje Báčová. Stručně a jasně: dvojice o dům nepřijde, pokud bude komunikovat s exekutory a dluh splatí.

Reklama

Další články

Načítám