Hlavní obsah
Článek

Milovníci seriálů, těšte se. Již dnes večer totiž televize Nova spustí kultovní seriál Plechová kavalérie, který vypráví příběh party kombajnérů z Nepomuka, kteří se vydávají na žně napříč celou republikou. Především kvůli skvělým výkonům řady legend českého hereckého nebe je dobré si ho znovu připomenout.

Příběh nepostrádá ani milostnou zápletku. Jako partnerka hlavního hrdiny Jana Hartla alias Víta Kubánka vystupuje sympatická Zuzana Šímová, jejiž postavu ztvárňuje Lenka Kořínková. A právě její životní příběh je ze všech hrdinů nejrozporuplnější.

Jen dva roky po dotočení seriálu, a to v roce 1981, emigrovala společně se svým manželem do Austrálie. Na počátku devadesátých let se po svém návratu do vlasti sice opět pokoušela prosadit, ale v nových podmínkách to bylo již dosti těžké. Zahrála si v několika českých filmech, ale to ji nestačilo. Dostala se do existenčních problémů a lehké to neměla ani v osobním životě. Východisko proto hledala na dně láhve. V současné době je nejvíce úspěšná coby autorka různých knih a příruček o dietách a zdravé výživě.

Epizoda první: Rostlino - lékař

V traktorové stanici v Nepomuku na Plzeňsku se chystají na žňovou kampaň. Jejich kombajnová brigáda bude nasazena na Slovensku, Moravě a v jižních Čechách. O účast se ucházejí přední pracovníci, otevřena je otázka jejího vedení. Ředitel určí za vedoucího mladého agronoma Víťu Kubánka, jenž je sice bez zkušeností, ale zato kvalitní odborník a charakterní člověk. Jeho nezkušenost zajišťuje proti nesourodému kolektivu účastí starého praktika Tondy Holečka. Potíže nastávají už při nakládání kombajnů na nádraží. Ředitel zapracuje, aby všechno klapalo, a jeho přítomnost způsobí, že všichni najednou nového brigadýra poslouchají. Ludvík Kupec se rozchází se svou dívkou, sekretářkou Romanou, protože se přihlásil na dlouhodobou brigádu. Vošahlík, který vedl brigády v minulých letech, si neodpustí, aby Víťu nevaroval před Holečkem, který ho má „hlídat".

Reklama

Další články

Načítám