Hlavní obsah
Článek

Ještě se ani nezačalo zkoušet, ale pořád se něco děje. Super.cz informoval, že oproti původnímu plánu, nakonec nebude ve znovuobnoveném muzikálu Dracula s Danielem Hůlkou (55) alternovat titulní roli avizovaný Pepa Vojtek (58). Zjistili jsme, který zpěvák ho nahradil.

"V první fázi to bylo tak, že jsme měli Draculu zpívat všichni tři, stejně jako ve verzi z divadla Hybernia, kde jsem hrál já, Dan a Pepa. Nakonec se ale producenti shodli, že stačí dvě alternace a já původně vypadl. Nevadilo mi to, protože jsem měl hodně práce ve Fantomovi opery. Když se ale s Pepou nepohodli, opět mne oslovili, zda bych nebyl tak hodný a Draculu nezpíval. A já tak hodný jsem," smál se Marian Vojtko (51), když nám popisoval peripetie kolem muzikálu.

A proč nakonec kývl? "Mám tohle dílo rád, hraju v Draculovi od roku 1998 a pořád jsem z něj nadšený. Snad to budu zvládat dobře i s Fantomem. V Draculovi se o něco víc řve a ve Fantomovi musím na konci taky přidat víc expresí. Tak si musím objednat nějakého dobrého hlasového poradce a foniatra, aby mi bylo postaráno o hlasivky," vysvětlil.

Na to, že se bude alternovat s Danem Hůlkou, s nímž se na divadelních prknech střídá roky, se těší. I když jsme trochu zapochybovali, aby více představení nezůstalo na něm jako dříve, když měl Hůlka různé zdravotní indispozice.

"Momentálně jsme alternovali v Kleopatře v divadle Broadway roli Caesara, a tam měl Dan většinu představení. Byl dochvilný, vždy dorazil, tak uvidíme, jestli to na Draculovi také takhle potvrdí," věří. "On, jak říká, že nemůže pít panáky, tak jsme se vsadili, že ho asi donutím. Těším se, že po novém roce ty zkoušky rozjedeme," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám