Hlavní obsah
Článek

Mnozí ho mají za toho, kdo v soukromí snad pojídá syrová a kvalitně opepřená zvířátka, Daniel Landa (55) se ale na svém nedávném turné ve skutečnosti ukázal jako velký srdcař a lidumil. Splnil obrovský sen jednomu svému nevyléčitelně nemocnému fanouškovi, kterému zbývají poslední měsíce života!

Rado ze slovenského Humenného má 26 let a trpí nevyléčitelnou nemocí, kvůli níž ztrácí z těla kolagen.

Následkem toho se jeho tělesná schránka postupně hroutí. Rado si strašně přál potkat se se svým idolem, jehož songy zná nazpaměť a obdivuje ho od raného dětství. A k setkání došlo před televizními kamerami pořadu V sedmém nebi televize Joj (v tom samém po 14 letech na veřejnosti vystoupila i Marika Gombitová).

Landa mladíka překvapil, přivezl mu totiž darem kytaru. Není divu, že Rado měl slzy v očích.

„Věřím, že mě Dan může vyléčit. Lékaři řekli, že mi pomůže jen zázrak, a setkání se s Danem pro mě zázrakem je,“ přiznal dojetím rozhozený Rado. Na bratislavském koncertě Landy měl čestné místo, Daniel mu věnoval i píseň Touha.

„Jsi bojovník, jsi borec, kámo. Moc děkuju, že jsem tě mohl poznat. To, co předvádíš ty a tvoji rodiče, způsob, jak se perete s tou nemocí, to je něco neuvěřitelného,“ vysekl mu Landa poklonu.

A přestože Radovi zbývají podle všech prognóz měsíce života, Landa o tom nechce ani slyšet. Prý nejede vlak přes jeho přání potkat ho znovu za rok v září na svém „velekoncertu“ pro sto tisíc lidí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám