Hlavní obsah
Článek

Pamatujete na film Sin City: Město hříchu, ve kterém v jedné čtvrti operovala parta amazonek, jež bránily své území a s muži dovedly nepěkně zatočit? Právě v duchu tohoto stylového bijáku podle komiksové předlohy vznikl velmi zajímavý kalendář. Hvězdami v něm jsou například slovenská Playmate Monika Vičanová nebo česká rošťačka Karolína Krézlová (36), která na několika snímcích téměř naznačuje lásku k ženám!

Kalendář přední české petrolejářské společnosti se fotil v teple ateliéru na konci listopadu. Až v počítači byly do snímků doplněny budovy rafinérií a následnou grafickou úpravou v neo noir stylu díla získala komiksovou krásu ponuré atmosféry Sin City.

„V dnešní době jsme obklopeni inovacemi, revolučními technologiemi a všemi těmi věcmi, které za pár let budou zase staré, překonané a nemoderní. Čím modernější výrobky vyrábíme a čím novější technologie používáme, tím více cítíme, že tradice a původní hodnoty je třeba zachovávat. Tíhneme tak intuitivně ke skloubení toho moderního s tím, co tu zůstane zachováno na věky,“ představil svůj záměr fotograf, který se inspiroval vydáním druhého dílu komiksu Sin City.

„Při křtu kalendáře jsem byla překvapená, jak kladně přítomní hodnotili hlavně uměleckou hodnotu kalendáře. I já osobně tento kalendář považuji za umělecké dílo,“ uvedla k práci jedna z modelek. Symboliku ženské krásy s industriálním půvabem průmyslového prostředí se autorovi zkrátka podařilo zachytit opravdu parádně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám