Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Krátce po poledni devětadvacátého dubna 2014 se v Česku zastavil život. Éterem se totiž začaly šířit zvěsti o sebevraždě Ivety Bartošové (†48). Přestože všichni čekali, že k tomu dříve nebo později dojde, fakt, že zemřela pod koly vlaku, všechny šokoval. Pojďme nyní společně zavzpomínat na den, během něhož zhasl život jedné z nejkontroverznějších hvězd českého šoubyznysu.

Iveta tak odešla za Petrem Sepéšim, kterého jako by napodobila. Ráno si prý zvesela povídala s manželem Josefem Rychtářem, plánovali oslavu jeho narozenin, které měl v ten den (a mnozí to dodnes považují za jasný signál toho, že se mu za něco chtěla pomstít), a nic údajně nenasvědčovalo tomu, že by se v době, kdy Rychtář na policejní stanici vysvětloval napadení Zdeňka Macury, vydala směrem k uhříněveské železniční trati. Alespoň tak to popisuje sám Rychtář, jeho tvrzení se však nedá nijak ověřit.

Iveta si na místě stoupla (či lehla, tvrzení se rozcházejí) před projíždějící vlak a ukončila své dlouholeté trápení (už předtím se pokusila zabít podobně, manžel jí v tom údajně zabránil). Okamžitě se spustilo martyrium vyšetřování (toho se zúčastnili i specialisté na násilí v rodině), na místě zoufalého činu byly desítky hasičů, policistů a záchranářů, kteří bohužel už neměli žádnou práci. Přijela také snad naprosto veškerá média, která v Česku působí. Šlo o událost číslo jedna.

Zdeněk Macura, který byl a je přesvědčen, že Iveta byla obětí domácího násilí, okamžitě přijel do Uhříněvsi a s pláčem vykřikoval, že zpěvačku zavraždil její manžel.

Zpěvačka jako by svůj blížící se konec tušila. S redaktorem Super.cz vedla diskuzi jen pár dnů před smrtí, na jejímž konci se s ním zvláštně loučila.

Její kamarádi byli z úmrtí Ivety nešťastní. Věděli ale, že se jí bohužel nedalo pomoci.

Spekulovalo se samozřejmě, zda byla Bartošová pod vlivem alkoholu. Svědek z jejího domu potvrdil, že krátce před smrtí byla nadopovaná prášky. Že od ledna byla závislá na medikamentech, přiznal i její blízký přítel. Zvukař Standa, který byl donedávna Rychtářova pravá ruka, zase říkal, že v pitevním protokolu bylo pouze to, že v těle měla již jen stopové množství užití prášků a že je tedy možné, že jí je manžel před smrtí sebral (o Josefu Rychtáři připravujeme samostatný souhrnný článek).

Krátce po tom, co se rozneslo, že bývalá princezna českého šoubyznysu už nežije, na místě neštěstí a před domem Ivety se začaly objevovat slzavé vzkazy, svíčky, plyšáci a další věci, které tam donesli fanoušci zpěvačky zdrcení jejím odchodem. A pokračovali v tom několik dalších týdnů. V jejich srdcích zůstala dál, i když fyzicky už mezi námi není.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám