Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězda seriálu Ulice Ilona Svobodová se v posledních měsících musela vyrovnat s nečekanou smrtí svého manžela Petra Skoumala. Zapomenout na smutné období jí pomáhá i divadlo. Momentálně se připravuje na premiéru černé rodinné komedie Vojtěcha Štěpánka P.R.S.A..

Nová hra se točí kolem životních paradoxů a náhod. Proto se snadno může stát, že místo pompézní oslavy osmdesátých narozenin omylem objednáte neméně pompézní pohřeb. Pak ovšem nezbývá nic jiného, než vzít vše s nadhledem a tuto pitoreskní oslavu si dosyta užít, včetně sladkých rakviček, svíček a věnců.

Když se v této situaci ocitne pět žen ze tří generací jedné rodiny, které navíc spojuje osudová smůla na chlapy, za to sebeironie a nadhled je jim vlastní, je o zábavu postaráno...

„Hořká komedie s funerální tematikou je tak trochu odpovědí na hru Testosteron, kterou jsem režíroval před několika lety,“ prozradil režisér Vojtěch Štěpánek, který kromě Ilony Svobodové do hry obsadil také Janu Bernáškovou a Kristýnu Leichtovou.

„Jsem šťastná, že jsem dostala možnost vrátit se po čase k představení P.R.S.A.. Jsem totiž přesvědčena o kvalitě textu, se kterým se může ztotožnit každá žena,“ řekla Leichtová, která se ve stejné hře objevila už roku 2001, kdy ji uvádělo Strašnické divadlo.

Jediným představitelem mužské role je herec Jaromír Nosek, známý divákům, stejně jako Jana Bernášková, ze seriálu Vyprávěj.

„Je podivné na chvíli si odskočit od každodenních normálních divadelních strastí a radostí a začít - jako muž - sám samotinký zkoušet jenom se ženami. A to pěti ženami napříč generacemi. Je podivné za celou hru neříct skoro nic a ke konci najednou monolog a striptýz. Je podivné za celou zkoušku nemít si s kým popovídat o motorech a o fotbale. Přesto však dobré. Někdy je dobré na chvilku se odklonit od piva k vínu,“ charakterizoval svou roli vtipně Nosek. Slavnostní premiéru představení P.R.S.A. uvede 18. prosince Divadlo Palace.

Reklama

Další články

Načítám