Hlavní obsah
Článek

Tohle vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři! O ochránci Ivety Bartošové (†48) Zdeňku Macurovi (49) si je možné myslet ledacos, nelze mu ale upřít upřímnou snahu pomoci lidem kolem sebe, byť někdy nezvolí úplně vhodnou formu. Nyní vydal brožurku o domácím násilí, a aby mu ji lidé nerozkradli, nechal ji hlídat krtečkem a zajíčkem. Ti zafungovali líp než Rychtářova říčanská zabezpečovací firma!

Macura osmačtyřicetistránkovou brožuru o domácím násilí, do níž sliboval umístit i zážitky s Ivetou Bartošovou (prý ale chystá také knihu, v níž se víc rozepíše), začal nabízet v jedné ze stanic pražského metra v ručně vyrobeném prodejním automatu. A nestačil se divit, že dobří lidé ještě nevymřeli.

„Asi po třech hodinách tam zmizely dva kusy. Teď jsem si říkal: Jestlipak tam v kasičce něco bude? Stalo se něco neuvěřitelného: opravdu tam bylo dvacet korun. Varovali mě totiž, že to určitě někdo ukradne. Ale asi se zloději zalekli zajíčka a krtečka namalovaného na kasičce,“ prohlásil Macura, který si nemůže vynachválit, že po letech, kdy se potkává jen s lidskou zlobou, zažil hřejivý pocit lidské sounáležitosti a slušnosti.

A jeho příznivci mu už doporučují, jak naložit s výtěžkem z prodeje. Měl by prý koupit sazenice na rajčata a nové nosnice na domácí vajíčka

Reklama

Další články

Načítám