Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Herečka Lída Baarová (†86) prošla za svůj život postelí mnoha slavných a v mnoha případech také velmi vlivných mužů. Dnes je nechvalně známá především jako někdejší postelová společnice Josepha Goebbelse, režiséra Otakara Vávry a protektorátního ministra Kratochvíla. Když se poprvé coby sedmnáctiletá kopretina objevila na začátku třicátých let v ateliérech, usilovalo o Baarovou hned několik mužů.

Během natáčení filmu Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa (1932) po Baarové velmi významně pokukoval Vlasta Burian, kterého si ovšem velmi ostře hlídala manželka Nina. Už o rok dříve signály při natáčení filmu Kariéra Pavla Čamrdy (1931) vysílal známý milovník Hugo Haas, jehož postelí prošly například Ljuba Hermanová či Adina Mandlová.

Smetanu nakonec slízl jiný v té době slavný herec a režisér. Na to, jak přišla o panenství s Karlem Lamačem, vzpomínala Baarová v první verzi svých vzpomínek s názvem Útěky následovně: „Byla jsem tehdy ještě dívka - sotva osmnáct- a on to s takovými mláďaty uměl, ale hezky. Pozval mě na večeři k sobě na Smíchov, měl velký, krásný, starobyle zařízený byt, v něm mnoho lampiček s látkovými stínítky, a tam k tomu došlo, ani nevím jak. Úplně samozřejmě, něžně, a popravdě řečeno, z jeho strany asi taky odborně.“

Samotná herečka přiznala, že ačkoliv ji autoritativní matka hlídala na každém kroku, neměla žádný pocit provinění. Lamače však po čase Baarová přestala bavit a vyměnil ji za jinou. „A že to tak hezky uměl, když mě pak nenápadně a elegantně nechal, ani to moc nebolelo. Asi proto, že to s ním všechno bylo nenápadné, elegantní a hezké,“ vzpomínala herečka, která za svůj život prožila postelových eskapád se známými muži nepočítaně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám