Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Rekordní prodej receptů Ladislava Hrušky (46) sice solidně obohatí jeho peněženku, ale spolu s televizní slávou ho ve skutečnosti ničí. Už teď je jasné, že sympatický reportér je prakticky odepsaný. Jen je otázka, kdy to přijde.

V televizi začínal Hruška coby zuřivý reportér, který přinášel tu větší, tu menší odhalení a kauzy. Když se přestěhoval na Novu, dostali jeho noví šéfové nápad udělat z něj potravinového inspektora. V regálech hledal shnilou zeleninu a zkoumal i další nekalé praktiky obchodních řetězců. Ty se pak ale ozvaly, a protože jsou přeci jen zadavateli velkého množství televizních reklam, najednou byl potravinový inspektor bez práce. Naštěstí pro Láďu přišli šéfové s novou spásnou myšlenkou: „Uděláme z tebe nejslavnějšího kuchtíka republiky!“

Za rok se jim to podařilo. Skoro den co den ukazuje Hruška v Televizních novinách levné a neotřelé recepty, stal se miláčkem části národa, který nyní vzal útokem i jeho knížku, jež se v knihkupectvích prý ani nevybaluje a prodává se rovnou z palet. Jenže světská sláva je polní tráva a Láďa by se už teď měl porozhlédnout po nové práci.

Dříve nebo později totiž jeho vaření Nova zruší. A co pak? „Moc dobře vím, že se k práci reportéra nemohu vrátit,“ uvědomuje si. Představa, že bude natáčet o nějakých nepravostech a zpovídaní zástupci hříšníků se mu začnou vysmívat kvůli vaření z kuřecích kůžiček, je hrozivá a je dobře, že to ví i sama novácká hvězda.

Při vší své skromnosti (sláva ho prakticky nezměnila) a povaze ale na ulici neskončí. Může se vrátit třeba k původnímu povolání učitele. Každopádně už teď je jasné, že se začal odpočítávat jeho blížící se konec na Nově. Kdy přijde?

Čím se bude Láďa Hruška živit, až přestane vařit?
Divačky Televizních novin naučí levně se líčit voskovkami
12,7 %
Proslaví ho kurs, jak postavit luxusní 2+0 z tvrdého chleba
19,1 %
Ve škole bude učit dívky domácím pracím
6,8 %
Bude si užívat miliónů, které vydělal na kuchařce
61,4 %
Celkem hlasovalo 20039 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám