Hlavní obsah
Článek

Úspěšná herečka a Miss America roku 1959 už bohužel letošní Vánoce neoslaví. Dámu, která patřila k nejznámějším reprezentantkám americké krásy, připravila o život zákeřná nemoc.

Mary Ann Mobley nepatřila ke kráskám, které by poté, co trůn uvolní své nástupkyni, zapadly. Miss America z roku 1959 po triumfu na soutěži krásy nastartovala úspěšnou hereckou kariéru a všem dokázala, že má kromě půvabné tváře i talent.

První zkušenosti Mary Ann získala na Broadwayi, kde si zahrála v muzikálech Nowhere To Go But Up a Guys And Dolls. K zásadnímu zlomu v její kariéře došlo v roce 1965, kdy si s Elvisem Presleym zahrála v komedii Girl Happy a dočkala se Zlatého glóbu pro herecký objev roku. Po boku krále rock´n´rollu se objevila i ve filmu Elvis: Harum Scarum.

Později se bývalá královna krásy herecky realizovala především v televizní tvorbě. Zahrála si v seriálech Perry Mason, Mission: Impossible či Kriminální oddělení. Mary Ann Mobley byla ozdobou společenských akcí i v pokročilém věku. Její filmografii uzavírá epizodní role v seriálu Mrtví jako já, což zní více než symbolicky.

Reklama

Další články

Načítám