Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Halina Pawlowská (69) představila svoji novou knihu, už je třiadvacátá, a poslední roky spisovatelka zvládne napsat dvě ročně. Naposledy vydala kombinaci povídek a vlastních kuchařských receptů, nyní se obejde bez vaření a jde pouze o povídky a delší novelu. "To je takový románek z rovníku Ulovila jsem ho v buši a kniha se podle něj také jmenuje," říká Halina.

Ta se po dlouhé době vrátila na obrazovky s vlastním televizním pořadem, který je o vaření. A nám se zdá, že Halininy recepty se spoustou smetany a dalších kalorických ingrediencí nejsou zrovna vrcholem zdravé výživy a výživoví poradci z jejích receptů rozhodně nejásají.

"Moji rodiče se dožili pětadevadesáti a devadesáti let. A já vařím ta jídla, která jedli oni. Faktem je, že byla jiná doba a ty suroviny byly asi daleko zdravější, protože nepoznaly tolik chemie. Ale já nevěřím módě a nikdy jsem jí nevěřila. A teď se snaží výživoví poradci vytáhnout hodně peněz z lidí. A dělají z nich úplné voly doporučeními, že se má pít voda nebo jíst zelenina. A podobně jasné pravdy," míní Halina.

Do ní se nedávno opřel i Zdeněk Pohlreich (67), kdy ji zahrnul mezi neumětely v čele s Láďou Hruškou, kteří mají naprosto neadekvátně své pořady o vaření, a vařit by mohl pomalu každý. "Já si myslím, že vaří každý, protože většina žen doma vaří. A většina z nich nemá doma malého skrčeného Pohlreicha, který by vyskotačil a opekl jim lososa."

Reklama

Další články

Načítám