Hlavní obsah
Článek

Herec Jan Šťastný (58) se dlouho objevoval na obrazovkách Novy coby Dalibor Frynta v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Scenáristé jeho postavu ale nechali zemřít na rakovinu. Ani další seriál, kde hrál, Gympl s (r)učením omezeným, už neběží. Pro hercovy příznivce teď ale máme dobrou zprávu - objeví se v seriálu Vraždy v kruhu. Tam sice dostal pouze epizodní roli, ale i takové se počítají.

Na obrazovkách České televize se detektivka objeví začátkem ledna a hlavní roli (majora Mariána Holiny) v ní přijal Ivan Trojan. „Holina není drsňák, ale řídí se svou intuicí. Během své práce pochopil, že zločin vyrůstá stále ze stejného podhoubí, že je ve své rozmanitosti prostý,“ popisuje svého hrdinu spisovatelka a scenáristka Iva Procházková. „Úvahy o pohnutkách vraha ho v průběhu jeho profesní kariéry přivedly i k astrologii. Chápe ji jako psychologický rozbor osobnosti a to mu pomáhá úspěšně sledovat stopy zločinu,“ naznačila ústřední motiv seriálu - právě astrologii.

Dále hrají Simona Stašová (69) (majorka Lída Šotolová), Richard Krajčo (46) (kapitán Rosťa Bor), Hana Vagnerová (41) (psycholožka Sabina Borová), Marek Němec (poručík Diviš Mrštík) nebo Jiří Štrébl (podplukovník Zdeněk Karoch).

Reklama

Další články

Načítám