Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tohle snad ani není pravidly sešněrovaná oficiální zahraniční cesta... Britský následník trůnu William (41) a jeho choť Catherine (42) nemuseli ani do Las Vegas, aby si v USA během pouhých dvou dnů užili dost zábavy...

Manželé možná litují, že je už dnes večer čeká návrat do rodné vlasti. Nebýt odloučení od malého George, možná by se jim i delší pobyt zamlouval. Organizátoři programu královského páru pojali jeho náplň hodně různorodě. Od účastí na charitativních večeřích přes setkání s americkou politickou špičkou až ke sportovnímu vyžití.

Již pondělní schůzky se státníky se nesly v humorném duchu. Zatímco William navštívil prezidenta Baracka Obamu v Oválné pracovně Bílého domu, kde se princi kromě poděkování za výjimečné vztahy mezi oběma zeměmi dostalo i několika vtípků, Kate navštívila dětské centrum v newyorském Harlemu, kde musela předvést svou zručnost v balení vánočních dárků.

Později se manželé přesunuli na recepci pořádanou nadacemi Royal Foundation a Clinton Foundation za pravděpodobnou budoucí kandidátkou na prezidentku USA a bývalou první dámou Hillary Clinton, která rovněž sršela dobrou náladou.

To nejlepší však ten den mělo ještě přijít. William a Kate, jež je v pátém měsíci těhotenství, zavítali na basketbalový zápas mezi týmy Brooklyn Nets a Cleveland Cavaliers, kde se k nim přiřítili velcí fandové tohoto sportu Beyoncé a Jay-Z i s ochrankou. Po skončení utkání se ještě manželé sešli s pravděpodobně největší hvězdou NBA LeBronem Jamesem. Ten si ale nejspíš seznámení se s urozenou návštěvou dopředu nenastudoval a s vévodkyní začal pózovat do objektivů stejně jako se svými fanoušky - s rukou kolem jejích ramen. Tím však porušil královský protokol. Nervózní sportovec, který urozenou návštěvu obdaroval dresy svého týmu, byl navíc hodně zpocený. William ale raději odvrátil zrak a dělal, že nic nevidí...

Reklama

Další články

Načítám