Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Na oscarového režiséra Jiřího Menzela (†82) pravděpodobně plnou vahou dolehlo stáří. Nejenže se nedávno jako vilný senior lísal ke Gábině Partyšové, teď ještě podezření, že už mu docházejí síly, je o to větší po prohlášení, kterým urazil diváky svých filmů!

Před rokem se rozhodl těsně před Vánoci vyvést aprílem štáb VIP zpráv, když jim představil kamaráda jako svého dlouho utajovaného syna. „To byl můj vtip. Mojí ženě Olince se vnutila domů jedna komerční televize, aby natočili, jak připravuje Vánoce. V té době jsem tam byl i já s mým kamarádem. Když přišli, dostal jsem nápad. Řekl jsem jim: ‚Tady vám představuju svého syna. Jeho maminka emigrovala, v zahraničí povila tohoto člověka, nevěděl jsem o tom. Ověřil jsem si přes DNA, že je to můj syn.‘ Televize to samozřejmě sežrala i s chlupama. Druhý den to bylo všude,“ uvedl v Českém rozhlase Menzel.

„Udělal jsem si z nich legraci, protože si nic jiného nezaslouží,“ přidal a k moderátoru pořadu Ondřeji Suchému podotkl, že je hloupý jako všichni diváci té televize, když mu fámu uvěřil. Neuvědomuje si asi, že tím urazil i ty, kteří pravidelně na stejné stanici sledují jeho filmy. Komerční stanice také finančně podpořily už několik jeho novějších snímků. Ani to mu nebrání v tom, aby jejich diváky urážel. Pokora asi nikdy nebyla jeho silnou stránkou!

Zachoval se stejně podivně, jako když expřítel Lucie Bílé Petr Kratochvíl před lety smrtelně vážně hovořil o těžké autonehodě se smyšlenými příšernými zdravotními následky pro své děti nebo když se Rytmus naoko rozešel s Darou Rolins či když se jako by popral s Kazmou. Pokaždé umělci tvrdili, že je hloupost médií, že jejich slovům uvěřila. Nejde ale o to, že lhali médiím, ale hlavně těm, kteří jim dávají léta vydělávat na živobytí, tedy divákům a fanouškům. A těm se nikdo z nich neomluvil.

Až tedy Menzel a jemu podobní budou tvrdit, že jsou hodní a čestní lidé, kteří dělají kvalitní práci, pro jistotu jim asi nikdo nikdy už věřit nebude. Co kdyby zase čirou náhodou lhali…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám