Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ať už dobrovolně, požehnaným věkem nebo za nešťastných okolností opustila fanoušky a především své nejbližší řada slavných jmen. Letošní smutná bilance úmrtí slavných zahrnuje čtrnáct zahraničních osobností. Připomeňme si, s kým jsme se jednou pro vždy museli rozloučit během uplynulého roku.

2. února: Philip Seymour Hoffman - zemřel ve věku 46 let na předávkování drogami. Mezi jeho nejslavnější filmy patří Capote, Magnolia nebo Big Lebowski.

10. února: Shirley Temple-Black - všemi zbožňovaná dětská hvězda zářila ve filmu od čtyř let. V letech 1989 - 1993 byla velvyslankyní USA v Československu a Ghaně. Skonala v 85 letech.

12. února: Sid Caesar - americký herec, komik, spisovatel a saxofonista se dožil 91 let. Do pamětí televizních diváků se zapsal převážně televizní sérií Your Show of Shows, kterou sledovalo každý týden 60 miliónů lidí, ale hrál rovněž v muzikálu Pomáda. Léta bojoval s alkoholismem a závislostí na barbiturátech.

17. března: L’Wren Scott - americká návrhářka a modelka se rozhodla ukončit svůj život oběšením na klice od dveří údajně kvůli dluhům, do nichž se dostala. Finanční pomoc odmítala i od svého partnera Micka Jaggera.

21. března: James Rebhorn - americký herec se pyšnil více než stovkou rolí, mezi nimiž byly snímky Ve jménu vlasti, Vůně ženy, Den nezávislosti, Základní instinkt nebo Talentovaný pan Ripley. Zemřel v 65 letech na zhoubný kožní melanom.

6. dubna: Mickey Rooney - americký herec a komik naposledy vydechl v 93 letech. Tento pouhých 157 centimetrů vysoký držitel Oscara, Zlatého glóbu i Emmy měl za svůj život osm manželek (například herečky Avu Gardner nebo Marthu Vickers) a devět dětí.

7. dubna: Peaches Geldof - anglická modelka, novinářka a moderátorka se dožila pouhých 25 let. Nalezena byla mrtvá ve svém domě. Dcera zpěváka Boba Geldofa zemřela stejně jako její matka Paula Yates, předávkovala se heroinem.

28. června: Eli Wallach - americký herec známý z legendárních snímků Sedm statečných, Hodný zlý a ošklivý nebo Baby Doll se dožil úctyhodných 98 let.

19. července: Skye McCole Bartusiak - americká herečka z filmů Pravidla moštárny, Patriot nebo Dotek anděla skonala teprve v 21 letech. V jejím těle byla kromě léků proti bolesti objevena i látka, již narkomani používají k navození euforických stavů. Tato kombinace vyvolala reakci, po níž došlo k selhání životních funkcí.

11. srpna: Robin Williams - zbožňovaný herec a komik dobrovolně opustil tento svět oběšením ve svém domě. Podle rodiny trpěl dlouhodobými depresemi. Mezi jeho nejznámější role patří Dobré ráno, Vietname, Ptačí klec, Táta v sukni nebo Dobrý Will Hunting.

12. srpna: Lauren Bacall - jedna z posledních krásek stříbrného plátna zemřela v 89 letech. Svůj herecký talent zúročila například ve filmech Mít a nemít, Hluboký spánek nebo Slepá ulička. Byla manželkou Humphreyho Bogarta.

4. září: Joan Rivers - americká herečka a komička proslulá nespočtem plastických zákroků zemřela nečekaně v 81 letech na následky banální operace hlasivek.

5. říjen: Misty Upham - americká herečka proslula rolí v dramatech Zamrzlá řeka, Jimmy P. či Blízko od sebe zemřela ve 32 letech za záhadných okolností v okolí Seattlu. Podle policie se jednalo o sebevraždu, rodina to odmítá. Herečka prý trpěla úzkostmi a bipolární poruchou.

20. listopad: Vévodkyně z Alby - V 88 letech odešla na věčnost na následky zápalu plic a srdeční arytmie držitelka rekordního počtu šlechtických titulů. Vlastním jménem María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva proslula množstvím plastik i sňatkem s o 25 let mladším Alfonsem Diez Carabantesem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám