Hlavní obsah
Článek

Život umí být někdy hodně ironický. Když Zora Jandová včera chvátala na jubilejní desáté udílení cen Dětský čin roku, tak se stala paradoxně sama obětí nepříjemné události.

Patronka projektu dorazila na předávání cen na Staroměstskou radnici se zpožděním kvůli dopravní nehodě. „Nešlo o nic vážného. Cestou sem do mého auta narazila slečna. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Moje auto je celkem v pořádku, mnohem horší to měla ta slečna, co do mne nabourala," nechala se slyšet lehce otřesená Zora Jandová, která naštěstí vyvázla z nepříjemné šlamastiky bez jakýchkoli následků.

Poměrně čerstvé zkušenosti s tragickými událostmi na silnicích má i další patron projektu Jan Révai. Sám při vyhlašování vítěze uvedl: „Letos jsem si mohl sám na vlastní kůži vyzkoušet, jaké má člověk pocity při zachraňování lidského života. Byl jsem svědkem tragické autonehody na D1. Přes všechny mé snahy se mi však bohužel nepodařilo lidský život zachránit.“

Do jubilejního ročníku projektu Dětský čin roku bylo zasláno více než osm set příběhů, které popisovaly dobrý skutek samotného autora, či skutek jeho vrstevníků, a o vítězích rozhodovaly děti prostřednictvím internetového hlasování.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám