Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na televizní obrazovku se opět vrací doktorka Kateřina Cajthamlová (61), která v minulých letech pomáhala se svým pořadem Jste to, co jíte českému národu hubnout. Populární lékařka v novém osvětovém pořadu České televize s názvem DoktorKa nebude radit, jak shodit přebytečná kila, ale ve své talk show se bude věnovat zdraví komplexně.

„Můj mediální obraz je takový, že jsem dietolog, ale ve skutečnosti jsem internista a psycholog. Pořad mi dává prostor povídat si o důležitých tématech," říká Cajthamlová, která se v šestnácti dílech bude věnovat tématům, jako jsou rakovina, neplodnost nebo demence. Které téma lékařku nejvíc zaujalo? „Nejvíc mě zaujalo téma o pěti varujících příznacích rakoviny. Bylo to velmi emotivní, pacient, kterého jsme zpovídali, byl velmi otevřený a bylo to opravdu silné," říká doktorka Kateřina.

„Byla jsem nabídkou velmi překvapená, vstoupila jsem do toho v situaci, když se s jednou moderátorkou pracovalo. Nejsem člověk, který by se do televize tlačil, ale byla jsem ráda, že jsme měli obrovskou podporu, dostali jsme nejlepší studio, výborný štáb a scenáristy," říká oblíbená lékařka.

V pořadu lidé budou odkrývat jednu z nejintimnějších složek života, a to vlastní zdraví. Odvážila by se i Kateřina Cajthamlová mluvit o svém aktuálním zdravotním stavu a věcech, které ji trápí? „Spousta lidí svou zdravotní situaci vlastním příkladem popularizuje a pro spoustu lidí, kteří se bojí o svém zdravotním stavu mluvit, jsou velkou oporou. Kdyby se třeba někdo ptal na klimakterium, což je moje současná zdravotní situace, tak bych asi šla. Je důležité, aby člověk s konkrétní situací pomohl jiným najít dobrou prognózu, že se dá žít kvalitní život," popisuje Cajthamlová chystaný pořad, jehož inspirací byl americký pořad The Dr. Oz, ve kterém exceluje lékař Mehmet Oz.

„Doktor Oz je trošku kontroverzní osoba a je provokativní. Aby to nedostalo bulvární styl, tak si nad námi vzala záštitu Česká lékařská komora. Informace, které divák dostane, bude aktuální," vysvětluje Kateřina Cajthamlová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám