Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tvůrci nové televizní minisérie Reportérka byli postaveni před nelehký úkol, když měli za cíl najít představitele jedné z hlavních rolí, jejíž předlohou je Josef Klíma. Obsadit někoho do role žijícího člověka, který se navíc stále objevuje na očích veřejnosti, není nic snadného. Nakonec padla volba na Jiřího Bartošku (77).

Volba pro někoho možná překvapivá, neboť herec se známému reportérovi fyzicky příliš nepodobá. Televizní svět si ale žádá specifický přístup.

Klíma, který aktuálně působí ve svém pořadu na televizi Prima, je autorem scénáře zmíněného televizního seriálu. Hlavní hrdinkou se pak stane reportérka Hedvika, jejíž role se zhostí Tereza Voříšková.

„Líbila se mi má role, otevřený přístup režiséra Dana Svátka a vyhlídka spolupráce s mým oblíbeným kolegou Jiřím Bartoškou," říká Voříšková. Herečka se nechala slyšet, že by si nedovedla představit pracovat jako lifestylový nebo bulvární novinář, ale v investigativní žurnalistice by se prý možná našla. „Je to povolání, které se v mých představách pohybuje někde mezi špionem a kriminalistkou," říká Tereza Voříšková.

Reklama

Další články

Načítám