Hlavní obsah
Článek

Klučina na fotce sice hraje na housle, ale většina fanoušků ho zná jako rockera s kytarou přes rameno. Zakladatel naší nejslavnější rockové kapely se na hudební scéně objevuje už přes neuvěřitelných padesát let, přesto se rád obklopuje mladšími ženami.

Celkem má čtyři dcery se třemi různými ženami. O svého jediného syna a první manželku bohužel přišel, protože podlehli zákeřné nemoci. Už víte?

Talentovaný houslista na fotce není nikdo jiný než nestárnoucí frontman kapely Olympic Petr Janda (81). A právě kapela Olympic, která je na výsluní české hudební scény od roku 1962, už v pátek 5. prosince zahraje své největší hitovky ve Velkém sále pražské Lucerny.

Petr Janda je bezesporu nestorem mezi českými hudebníky. Písničky, jako jsou Želva, Okno mé lásky či Jasná zpráva, už dnes patří mezi evergreeny, které zná úplně každý.

V soukromém životě se přitom s Petrem Jandou život nemazlil. Jeho první žena Jana i jediný syn Petr zemřeli na rakovinu, což zpěváka velmi zasáhlo. Sám však nezůstal a po dceři Martě Jandové (49), která je po něm taktéž zpěvačkou, přivedl na svět další potomky, vedle nichž snad vůbec nestárne.

S druhou manželkou Martinou má dceru Elišku (22), s třetí ženou Alicí, která je o 41 let mladší než on, vychovává dcery Anežku (5) a Rozárii (2), již si vitální hudebník pořídil v sedmdesáti letech. Jak je vidno, Petr Janda zraje jako kvalitní červené víno, a kdo ví, zda s Alicí nezadělá na dalšího potomka.

Reklama

Další články

Načítám