Hlavní obsah
Článek

Tak moc chtěli, aby vyhrála, že se prý dopustili podvodu! Iveta Bartošová (†48) nedávno získala v Českém slavíku čtvrté místo (za Lucií Bílou, Lucií Vondráčkovou a Ewou Farnou), přitom mnozí tipovali, že v kategorii zpěvaček vyhraje. Někteří tomu ale patrně chtěli napomoci v rozporu s pravidly.

„Minimálně čtyři sta lidí z fanklubu posílalo Ivetě hlasy každý den! Je to komedie, Iveta měla vyhrát,“ prohlásil na sociální síti člen jejího fanklubu. Jenže tím jen prokázal skupování SIM karet. Z jednoho telefonního čísla totiž šlo do ankety hlasovat jen jednou jedinkrát. A pokud by čtyři sta lidí chtělo skutečně hlasovat den co den, museli by si den co den obstarat novou simku.

Iveta i tak získala jedenáct tisíc hlasů, zatímco Farna přes patnáct tisíc, Vondráčková ještě o dvacet tisíc víc a vítězka Lucie Bílá dvaačtyřicet tisíc hlasů, což jí ale nestačilo na absolutního Slavíka Karla Gotta (44 tisíc).

Je otázka, zda organizátoři na podvod fanoušků přišli. V prohlášení na stránkách píší o tom, že zarazili pokus o podvod u jedné méně známé skupiny, pro niž část hlasů vymazali kvůli podezření z manipulace. Stejně by jí to ale nepomohlo, i tak by obsadila až sedmé místo.

Že se do výsledků nedostaly hlasy podvodníků, potvrzuje i auditorská firma. „Ke zpracovateli výsledků se dostaly pouze ty hlasy, které splňovaly pravidla ankety… Ke zpracování dat se již nedostaly hlasy, které byly například zaslány vícekrát z jednoho telefonního čísla, byly zaslány z internetových serverů či zaslány automaticky SMS robotem. Byla prokázána i schopnost zareagovat na pokus o ovlivnění výsledků hlasování. Bylo ověřeno, že všechny řádně zaslané hlasy byly zařazeny do sčítání,“ uvedla společnost.

Iveta Bartošová prý už jednou pokus o podvod se skupováním SIM karet zažila. V roce 2008 vyhrála kategorii Skokan roku. Někteří lidé tvrdili, že jejího tehdejšího přítele Jiřího Pomejeho vídali v trafikách, jak ve velkém nakupuje telefonní čísla do mobilů. Je ale otázka, jestli jí to v konečném hlasování pomohlo…

Reklama

Další články

Načítám