Hlavní obsah
Článek

Vzhledem ke svým pracovním aktivitám pobývá český fotbalový záložník a reprezentant Pavel Nedvěd víc v Itálii než v Čechách. Jeho čeští fanoušci budou mít ale nyní příležitost setkat se s ním v jeho domovině. Fenomenální fotbalista nebude sice živý, ale z vosku, podoba je to však opravdu věrná.

„Musím říct, že socha se hodně povedla, je autentická. Pracovali jsme na ní dlouho a výsledek se snad bude líbit,“ komentoval fotbalista voskovou sochu, která ve francouzských laboratořích muzea Grévin vznikala půl roku.

Vosková socha okouzlila také fotbalistovu manželku Ivanu. „Já nevím, jestli se jí líbím víc já, nebo moje vosková podoba. Je to dobrá práce,“ spokojeně uvedl Nedvěd.

Pavlova socha bude v pražském muzeu stát v oddělení zasvěceném sportu a společnost mu budou dělat Dominik Hašek, Jaromír Jágr nebo Emil Zátopek. Nám se svěřil, že je mu trošku líto, že nebude moct být nablízku svému dětskému hrdinovi Vinnetouovi, který má v muzeu také svou voskovou kopii. „Moje děti nevěděly, co je to za postavu. Když jsem ho ale viděl já, tak jsem se vrátil do dětských let, protože jsem četl knížku od Karla Máje a bylo to fajn,“ svěřil se Nedvěd, kterému velká vzdálenost od indiánského náčelníka kompenzuje blízkost voskového tenisty Ivana Lendla. „To byl taky velký idol mého mládí,“ dodal spokojeně Pavel Nedvěd.

Reklama

Další články

Načítám