Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ivana Gottová (48) učí své dcery zručnosti v rukodělných pracích. Společně s dcerami Nellinkou a Charlottkou vlastnoručně vyrobily panenku, kterou pak prodaly v dražbě konané v rámci benefiční aukce charitativního projektu světové organizace UNICEF s názvem Adoptuj PANENKU a zachráníš DÍTĚ.

Dcerky Karla Gotta (†80) se do vyrábění panenky pustily s opravdovou vervou. „Rozhodnutí, jak by panenka měla vypadat, jsem nechala na nich. Vzhledem k tomu, že Charlottka i Nellinka mají, i díky muzikálu Antoinetta – královna Francie, silný vztah k období Marie Terezie a šatům, které se v té době nosily, nebylo těžké rozhodnout se pro postavu, kterou sama Charlottka v muzikálu ztvárňuje, a to vnučku Marie Terezie – Marii Terezii Charlottu Bourbonskou,“ řekla Gottová, která pak panenku dražila v Českém muzeu hudby.

To už ji přišel podpořit i Karel Gott, který mohl být spokojen. Panenka z dílny jeho ženy a dcer byla vydražena za krásných 130 tisíc korun.

Celkový výtěžek z aukce, jenž činil 2 953 000 korun, bude použit na proočkování dětí z rozvojových zemí proti 6 smrtelným nemocem – záškrtu, černému kašli, spalničkám, tuberkulóze, dětské obrně a tetanu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám