Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Yvetta Kornová dnes slaví už třiapadesáté narozeniny. Většina diváků si ale sestru Jiřího Korna pamatuje z rolí, které ztvárnila coby dětská herečka v sedmdesátých letech.

Už od malička měla nejen herecký, ale i pěvecký a taneční talent. Moderovala dětský pořad, tančila a už ve dvanácti letech stála před kamerou, když si zahrála roztomilou holčičku ve snímku Přijela k nám pouť.

Další dětské role na sebe nenechaly dlouho čekat. Diváci si ji pamatují například z filmu Housata či seriálu My z konce světa. Talentovaná herečka později studovala konzervatoř, ale bohužel školu nedokončila a rozhodla se uplatnit na volné noze.

Objevila se už jen v několika menších rolích, a tak se musela živit i jinak než herectvím. Postupně vystřídala zaměstnání uklízečky, pokojské, dělnice či rekvizitářky. To nejhorší však na někdejší dětskou hvězdu teprve čekalo.

Brzy začala hodně pít a démon alkohol se stal jejím nejbližším společníkem. Čtyřikrát nastoupila do protialkoholní léčebny, aby nakonec přidala ještě závislost na tvrdých drogách.

Ze závislostí se postupně dostala, dřívější herecké slávy ale zatím nedosáhla ani v nejmenším. Naposledy se objevila v seriálu Stopy života, kde byste ji jen stěží poznali. Na to, jakou neuvěřitelnou proměnou Kornová prošla, se podívejte v naší fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám