Hlavní obsah
Článek

Nevěra, láska, žárlivost, přátelství a vášeň. Tato témata nikdy nechybí v knihách Barbary Nesvadbové (49) a nejinak je tomu i v případě její poslední sbírky fejetonů s názvem Pralinky. Jako kmotry si vybrala spisovatelka Jana Saudka, manžela své věrné spolupracovnice Pavly Hodkové, a svou letitou kamarádku Jitku Čvančarovou (46).

Bára ve svých knihách často čerpá z vlastního života a „vykrádá“ i příběhy svých přátel. Nebála se tedy Jitka Čvančarová při četbě knížky, jestli se zde neobjeví? „Bez komentáře,“ potutelně se rozesmála Jitka a tím jasně naznačila, že se s největší pravděpodobností v díle spisovatelky někdy našla. „Barunka je moje velmi důvěrná přítelkyně, a tak jí věřím až za hrob. Nemám žádnou obavu,“ vysvětluje Čvančarová. V Bářiných příbězích většinou Jitka nehledá samu sebe, autorku a ani nikoho z blízkých. „Občas mi tam Bára nebo někdo známý probleskne, ale čtu to většinou bez nějakého očekávání a nepředbíhám,“ uvádí Jitka Čvančarová.

Herečka je věrnou čtenářkou knih Báry Nesvadbové a byla tedy odpovídající kmotřičkou knihy. „Času číst mám málo a hýčkám si ho, tohle se čte ale velmi dobře a rychle. Ta knížka se vám nechce zavřít,“ říká herečka, která na křtu předčítala dvě ukázky.

Reklama

Další články

Načítám