Hlavní obsah
Článek

Svatba má být veselá a ta seriálová pošťačky Boženy (Jitka Smutná) a učitele Šrámka (Zdeněk Žák) rozhodně byla. Oba protagonisté na ni vzpomínají s úsměvem na rtech.

„Pozdní láska může být velmi silná a i starší lidé mohou prožít krásné období ve svém životě, vždyť zamilovat se není jen výsada mladých. Boženka se Šrámkem jsou oba velmi tolerantní, byli zřejmě dlouho sami, o to víc si váží, že se našli. Svatba byla hodně veselá, obzvlášť únos mě jako nevěsty,“ zavzpomínala na natáčení Jitka Smutná, která svou lásku, spisovatelku Petru Braunovou, také objevila v pokročilejším věku.

Během natáčení si užívali nejen protagonisté, tedy herci, ale také štáb. Zvlášť při výstupu - a to doslova - Zdeňka Žáka. „Šrámek se na svatbě projeví svým typickým způsobem – složí ódu na poštovní doručovatelku, kterou Božence zaníceně recituje a stojí při tom na štaflích, aby k němu ona mohla vzhlížet. Tahle scéna se točila několikrát po sobě a kolegové včetně Jitky se několikrát odbourali, když museli poslouchat, jak smrtelně vážně a zamilovaně recituju tu strašnou báseň,“ řekl Zdeněk Žák, kterého diváci znají i z mnoha jiných seriálů, třeba Život na zámku, Doktoři z Počátků nebo Život je ples.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám