Hlavní obsah
Článek

Na hudební scéně se Tina Turner pohybuje už půlstoletí, ale do důchodu se ještě nechystá. Majitelka jednoho z nejrozpoznatelnějších hlasů a dokonalých nohou, které se nebojí odhalovat ani v pokročilém věku, dnes slaví 75. narozeniny.

Dnes už Tinu známe jako hudební legendu, která je trvale zapsána do dějin populární hudby, a držitelku bezpočtu cen za celoživotní přínos v jejím oboru, kde stále patří k nejrespektovanějším osobnostem. Dáma drobného vzrůstu (měří pouhých 163 cm) se stala hudební ikonou, již proslavily nejen hity, které mají dodnes rádia ve svém repertoáru, ale také odvážné kostýmy a specifický účes, kvůli němuž si rockovou babičku oblíbili i travesti umělci.

Dolní končetiny Tiny Turner (†83) patří k pokladům světového šoubyznysu a majitelka je na ně patřičně hrdá. Své sexy nožky tak na pódiu předváděla ještě před pár lety a není vyloučeno, že je fanouškům ještě ukáže.

Hudební kariéru rocková veteránka zahájila po svatbě s prvním manželem Ikem Turnerem, s nímž na konci 50. let tvořila duo. Mnohem většího úspěchu se však dočkala až po rozvodu v roce 1976, kdy plně zúročila svůj talent i ženské přednosti. Jako sólová zpěvačka se Tina zařadila mezi největší hvězdy a na vrcholu se udržela až do nového tisíciletí. Ještě před pěti lety fanoušky potěšila na turné, kde zazněly její největší hity jako What´s Love Got to Do with It, Simply the Best či Golden Eye.

V současné době je Tina Turner šťastně provdaná za Erwina Bacha, s nímž do manželství vstoupila loni v červenci. Její bohatou kariéru připomínají fotky v mimořádně odvážných kostýmech, jimiž současné rebelky Rihannu či Lady Gaga strčila do kapsy už před několika desetiletími.

Jaký hit Tiny Turner máte nejraději?
What's Love Got To Do With It?
4,9 %
Simply the Best
70,1 %
We Don't Need Another Hero
6,4 %
I Don´t Wanna Fight
2,2 %
Golden Eye
16,4 %
Celkem hlasovalo 16371 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám