Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Smrt Petra Hapky (†70), který poslední měsíce svého života bojoval s Alzheimerovou chorobou, nezasáhla jen jeho rodinu a příznivce, ale také kamarády. A mezi ty nebližší bezesporu patřil Michal Horáček, textař, který spolu s Hapkou udělal řadu nádherných písniček, které milují už celé generace lidí. „Bude mi chybět. Je to národní ztráta,“ napsal smutný Michal.

„Ze všech tvůrčích lidí, které jsem v životě potkal, byl on jedinečný: když sedal za klavír, očekával jsem zázrak. Mnohokrát k němu došlo. Popsat se ten pocit nedá. Nebude chybět jenom mně a rodině. Vím, že bude chybět nespočtu dalších, do jejichž životů jeho svérázná, emocemi naplněná hudba vstoupila; není to jen soukromá ztráta, ale ztráta národní. Zázraků je málo a géniů zrovna tak,“ uvedl na své sociální síti.

„Dobré je, že v té hudbě tu s námi bude dál, a nejen s námi. I těm, co se teprve narodí, bude pořád mít co říci o slovy nepostižitelných úzkostech i touhách. Nechce se mi teď psát nic víc. Tak jenom: Ať je ti lehká zem, Petře,“ dodal zarmoucený textař.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám