Hlavní obsah
Článek

Jedním z největších country zpěváků současnosti je dvaapadesátiletý Ty Herndon. Ten možná trochu zlomí srdce milionům žen na celém světě, které ho zbožňují jako zpěváka a zároveň je pro ně mužským idolem. Ale zase potěší všechny gaye, jimž se vždy líbil. Rodák z Mississippi je totiž homosexuál. Ačkoli to jako silně věřící křesťan dlouho popíral, rozhodl se teď přiznat pro dobro nejen své, ale také všech mužů, kteří mají rádi muže.

„Gayové nejsou žádní odpadlíci, nejsou to hříšníci a jsou naprosto nádherní. Mohou být Bohem milováni, mohou se brát, mohou mít rodinu, mohou svým rodičům dát vnoučata,“ uvedl Ty – vlastním jménem Boyd Tyrone Herndon – v rozhovoru pro magazín People.

Herndon není jediný homosexuální zpěvák country stylu, v minulosti se k tomu přiznali také Sid Spencer či Patrick Haggerty. Herndonův comming out navíc inspiroval jeho kolegu Billyho Gilmana, který pár hodin po něm oznámil, že je také homosexuál.

„Je dost úchylné, vědět, že jsem za tohle zostuzován, protože jsem v žánru a oboru, kde je ostuda být sám sebou. Poté, co jsem prodal přes pět milionů hudebních nosičů, měl úžasnou kariéru v hudební branži, jsem pochopil, že je něco v nepořádku, když se žádné velké nahrávací studio nechtělo se mnou potkat a poslechnout si mou novou hudbu,“ stěžoval si Herndon na homofobii v country hudbě.

O tom, že je gay, věděl od svých deseti let, kdy se mu začali líbit muži. Tehdy seděl v kostele a došlo mu, že by mohl být homosexuál.

Reklama

Další články

Načítám