Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Roberta Kennedyho, který se po tragické smrti svého bratra Johna rozhodl pokračovat v jeho odkazu a stát se stejně jako on americkým prezidentem, svého času milovala celá Amerika. S bratrem ho ovšem nespojovaly jen ambice a úspěšná politická kariéra.

Pět let po tragické smrti Johna, na kterého byl spáchán atentát, zemřel v losangeleském hotelu Ambassador ve svých dvaačtyřiceti stejnou smrtí i Bobby. John byl počtem milenek a sexuálními avantýrami proslulý. Ani jeho fešnější bratr, který by se dnes dožil devětaosmdesáti let, však nebyl právě svatoušek.

1) Ethel

Svou ženu Ethel si Bobby Kennedy vzal 17. června 1950. Přestože neprožívali jen růžové období, na veřejnosti se snažili celou dobu vystupovat jako harmonický pár. Měli společně celkem jedenáct dětí: Kathleen (1951), Josepha (1952), Roberta (1954), Davida (1955 - 1984), Courtney (1956), Michaela (1958-1997), Kerryho (1959), Christophera (1963), Maxe (1965), Douglase (1967) a Rory (1968). Manželka Ethel byla pár kroků vedle svého muže Bobbyho i v onen osudný den 5. června 1968, kdy byl postřelen. V té době nosila pod srdcem dceru Rory, která se narodila až po otcově smrti.

2) Marilyn

Labilní sexuální bohyni z filmového plátna Bobby ve své náruči přivítal v roce 1962, hned poté, co se přestala hodit do krámu jeho bratrovi Johnovi. Hysterická herečka však brzy začala dělat problémy. Podle Petera Lawforda ji měl Bobby ve slabé chvilce slíbit svatbu, aby ji ukonejšil. Vše rozsekla až smrt herečky, která šokovala celý svět. Dodnes existuje mnoho záhad a nepodložených teorií. Podle jedné z nich za smrt vyzývavé blondýny může právě Bobby. Toho se měla prsatá ikona snažit vydírat, poté co ji odkopl. Nedlouho před svolanou tiskovkou, na které mělo světlo světa spatřit tajemství rodiny Kennedyů, byla Marilyn nalezena mrtvá. Jméno Roberta Kennedyho je se smrtí největší hollywoodské ikony spojováno dodnes.

3) Jacqueline

Půvabné manželce svého bratra Johna byl Bobby po jeho tragické smrti v rodině zřejmě největší oporou. Spoustu času spolu trávili nejen s dětmi, ale chodili spolu i do společnosti.

Podle americké biografie Bobby a Jackie: Milostný příběh se rok po Johnově smrti oba sblížili nad rámec rodinného svazku. Spisovatel Truman Capote dokonce uvedl, že byl tento vášnivý vztah odsouzen k zániku. Robertova žena Ethel měla podle Heymannovy biografie čtyři roky jejich vztah tiše tolerovat. „Všichni o tom poměru věděli. Ti dva dováděli jako dvojice roztoužených teenagerů. Myslím, že Bobby chtěl dát Ethel košem a vzít si Jackie, ale to samozřejmě nebylo možné,“ píše se v knize. A měla to být právě Jacqueline, která po dvaceti šesti hodinách dala příkaz lékařům a nechala odpojit postřeleného Bobbyho od přístrojů. Jen pár měsíců po smrti Bobbyho Jacqueline šokovala celý svět sňatkem s řeckým boháčem Aristotelem Onassisem.

Reklama

Další články

Načítám