Hlavní obsah
Článek

Ve věku 88 let zemřela kontroverzní zástupkyně evropských aristokratických kruhů Cayetana Fitz-James Stuart, známá jako vévodkyně z Alby.

Držitelka rekordního počtu šlechtických titulů nikdy nevystupovala jako urozená dáma a mnohem blíže měla k celebritám se skandálním soukromím. Mediální pozornost si milovnice plastik zajistila především odvážnými snímky v bikinách, v nichž se předvedla ještě loni v létě, a sňatkem s o 25 let mladším partnerem. Vévodkyně z Alby se před třemi lety zachovala jako rebelka, když si kvůli sňatku znesvářila celou rodinu a přišla o část svého majetku.

Alfonso Diez Carabantes byl pro vitální stařenku už třetím manželem. Po jeho boku však prožila poslední léta svého dlouhého života s pocitem, že je milovaná. Výrazně mladší manžel ji vždy věrně doprovázel a zahrnoval polibky. Jeho chování však bylo nepřející rodinou považováno za vypočítavé.

Poprvé se vévodkyně z Alby provdala už ve svých 21 letech, kdy se stala manželkou Louise Martíneze de Iruja, s nímž měla šest dětí. V roce 1972 Cayetana ovdověla a stejný konec mělo o 29 let později i její druhé manželství.

Reklama

Další články

Načítám