Hlavní obsah
Článek

Linda Vojtová (38) se přestala na chvíli soustředit na vlastní kariéru topmodelky a aktuálně se plně věnuje propagaci svého dědečka, hudebního skladatele Vadima Petrova. Kráska by ráda, aby její dědeček zabodoval za velkou louží, stejně, jak se to podařilo i jí samotné.

Jedna z nejúspěšnějších topmodelek ve světě se se svou matkou Taťánou zasloužila o to, aby na podkladu celoživotní práce tohoto hudebního skladatele natočil symfonický orchestr v Rudolfinu album, které je nyní v prodeji, ale mělo by sloužit hlavně k tomu, aby Petrovova hudba prorazila i za velkou louží.

Vojtová by chtěla pro svého dědečka ve svém druhém domově v New Yorku uspořádat ve svatostánku hudby v Carnegie Hall podobný koncert, jaký se uskutečnil 18. listopadu v Praze ve Smetanově síni. „Pro mnoho lidí to bude znít nenormálně, ale my jsme ani neměli jasný plán projektu. Jdeme podle nějaké linie, která je daná, a doufám, že se nám povede dědu prosadit v Americe, že se podaří jeho hudbu uplatnit v nějakém hollywoodském filmu," řekla Super.cz Vojtová.

Petrov je zakladatelem Konzervatoře Jaroslava Ježka a profesorem Pražské konzervatoře, je autorem více jak třinácti set skladeb a filmové hudby k snímkům Za trnkovým keřem, Krteček, nebo Krkonošské pohádky. „Jeho hudba nikdy nebyla nahraná jako celek. Existovala rozkouskovaně ve filmech. Bylo třeba to natočit, aby to existovalo," říká kráska.

Vojtová do Čech přivezla hudebního producenta Richarda Koenigsberga, který jí má pomoct prosadit dědečkovu hudbu na americkém trhu. „Už máme dohodnuté schůzky v Americe a doufám, že se nám to podaří," kříží prsty modelka, která by byla ráda, kdyby jednou nenavštívila dědečka v Čechách, ale aby bylo možné, aby ji její dědeček poprvé navštívil doma v New Yorku u příležitosti pořádání jeho koncertu.

Reklama

Další články

Načítám